Czerwiec w naszej szkole rozpoczął się z przytupem, uczniowie klas 2i, 2a i 2p postanowili zasmakować letniej przygody i cały tydzień spędzili w Dźwirzynie, nadmorskim kurorcie w województwie zachodniopomorskim.
Prócz leniuchowania na plaży, zasmakowali się w kuchni świata, wspólnie gotując różnorakie przysmaki - wzięli udział w szkolnym masterchefie, uczniowie przekonali się, że gotowanie nie jest takie proste i wymaga nie tylko dobrej organizacji w kuchni ale również przemyślanych zakupów i oszczędnych rozwiązań. Zwiedzili Trzęsacz, Niechorze i zmierzyli się ze szlakiem słonia w Trzebiatowie. Wisienką na torcie był rejs statkiem Wikingów po morzu oraz wizyta w Muzeum Oręża Polskiego w Kołobrzegu. Uczestnicy wycieczki przekonali się jak urokliwym miastem jest Kołobrzeg - zwiedzając port, molo, "nową" starówkę z jej architektonicznymi atrakcjami.
Niestety pięć dni bardzo szybko minęło i wszyscy grzecznie, w letnich już nastrojach wrócili zamknąć z przytupem rok szkolny.